top of page

Specialisaties

Algemene kinesitherapie & revalidatie

U kunt hier terecht voor de revalidatie van bv. een knie- of heupprothese maar ook bij rug- & nekproblemen, post-operatieve situaties, spierversterking (zoals rugschool), pathologieën van pols/hand etc. kan ik u helpen. Contacteer mij gerust met de vraag of ik u bij uw probleem kan helpen!

Physical Therapy Session
SportKine.jpg

Sportrevalidatie

Het behandelen van sportletsels, sportmassages, het voorkomen van recidiverende letsels en de preventie van nieuwe letsels horen ook thuis in mijn vakgebied.

Dry Needling

Dry needling is een methode waarbij gespannen spieren (trigger points) worden aangeprikt om zo een langdurige ontspanning van uw spieren te induceren.

DryNeedling.jpg
Kinesiotaping.jpg

Kinesiotaping

De techniek maakt gebruik van de kinesiotape, een soort elastische tape met een verhoogde rekbaarheid tot 140 %, vergelijkbaar met de rekbaarheid van de huid. De spieren worden getapet met deze tape waardoor ze niet worden vastgezet en vrij kunnen bewegen maar toch ondersteund/beschermd worden.

Respiratoire kinesitherapie

Patiënten (zowel jong als oud) met ademhalingsproblemen zoals COPD, restrictieve longaandoeningen, bronchitis of RSV-virus kunnen ook bij mij terecht voor respiratoire kinesitherapie. Ik maak gebruik van de volgende technieken: autogene drainage, inspiratoire ademhalingsoefeningen, EDIC etc...

Respiratoire.jpg
Postnatale.jpg

Postnatale kinesitherapie

Met begeleiding na uw zwangerschap/bevalling kan ik u ook helpen! Via verschillende oefeningen voor de bekkenbodemspieren en andere spieren help ik u van vervelende klachten af zodat je na je bevalling optimaal kan herstellen!

Cardiale, metabole en oncologische revalidatie

Voor de revalidatie bij aandoeningen zoals diabetes en obesitas kunt u ook bij ons terecht. Dit houdt in dat u een bewegingsprogramma volgt, aangepast aan uw capaciteiten. Ook voor/na een ingreep aan het hart of na een oncologische behandeling, begeleiden wij jou met de nodige kennis van zaken. 

Image by Kenny Eliason
387322539_214640351656249_3763496231842639830_n.jpg

Temporomandibulaire kinesitherapie

Het temporomandibulair gewricht is de latijnse naam voor het kaakgewricht. Bij artrose, blokkages of klikken hiervan, kan er kinesitherapie gevolgd worden. Dit houdt in dat u het gewricht correct leert gebruiken, spieronevenwichten worden opgelost en de klachten zo onder controle worden gehouden. 

Diensten: Diensten
bottom of page